Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Årets företagare finns i vår bygd!

Vi säger stort grattis till JK Skog & Maskingrävningar AB som igår den 9 April 2016 blev utsedda till årets företagare i Finspångs kommun. Janne Karlsson som drivit bolaget själv fram tills i mars i år då Fredrik Olsson och Markus Asplind gick in som delägare, började sin resa redan 1983 med att starta en enskild firma. 1996 startade Janne sedan aktiebolaget som idag har sysselsättning i både Östergötland och Södermaland.

JK Skog & Maskingrävningar AB har idag 13 anställda och sysselsätter även flera stycken underleverantörer. Arbetet består av olika karaktär men bland annat grävning, vinterunderhåll av vägar, vägunderhåll och försäljning av material från egen bergäkt och mycket mera.

Cermonin hölls i Kulturhuset i Finspång där det bjöds på middag och underhållning av Jonas Colting.

Juryns motivering löd: ”Redan som 22-åring startade Janne sitt företag1983, då som enskild firma”. ”Han har sedan dess visat prov på stor vilja och entreprenörskap”. ”Detta resulterade i att han 1996 bildade sitt aktiebolag och har utvecklat det till att idag ha 13 anställda i företaget, egen maskinpark samt egen bergtäkt”. ”Janne är med sitt entreprenadföretag en frontfigur i vår kommuns norra delar”. ”Hans företag är en del av bygdens infrastruktur, bland annat genom att skapa arbetstillfällen utanför tätorten”. ”Janne är en företagare med stort engagemang och hjärta för bygden”.

http://nt.se/nyheter/finspang/janne-karlsson-arets-foretagare-om4089307.aspx

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *