Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Fortsatt kamp om busstrafiken till bygden

Vi, med Eva Hagström i fronten, fortsätter att kämpa för att värna om busstrafiken till och från vår bygd. Som vi skrivit om tidigare och haft möte om så kommer Östgötatrafiken att dra ned på antalet turer till och från Regna vilket såklart påverkar oss alla på flera olika sätt. Anledningen till detta sägs vara att frigöra bussarna för andra turer vilket nu framkommit inte alls verkar vara fallet.

Eva skriver i ett mail till våra politiker och tjänstemän:

”Hej!

Huvud orsaken till att Östgötatrafiken ska lägga ner bussturen till Regna är att fordon behöver frigöras för andra turer. Men vår granskning av nya tidtabellen visar tydligt att den nya kortade turen inte frigör något fordon till annan tur.

Morgonbussen kommer inte fram till Finspång snabbare än idag trots att turen är kortad. Skillnaden är bara att den går 18 minuter senare från Finspång mot Igelfors.(avgår kl 6.25 mot tidigare kl 6.07)
Eftermiddagsbussen (avgår precis som nu  kl 15.07 från Finspång) kommer tillbaka kl16.19 till Finspång och behövs först 16.39 för tur till Rejmyre. Så bussen står och väntar 20 minuter i Finspång innan den ska ut på ny tur, dvs precis den tid det skulle ta att åka tor Regna-Igelfors.

Det andra skälet till nedläggning som Östgötatrafiken anger är dåliga vägar.
Vi föreslår att turen till Regna får vara kvar men att svängen förbi kyrkan tas bort då Östgötatrafiken också klagat på dålig väg. Hållplatsen vid kyrkan kan flyttas ut på stora vägen.

Vi hoppas att ni politiker kan agera och konfrontera ”våra regionpolitiker” med denna fakta för att riva upp detta onödiga beslut.”

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *