Tisdagen 12/10-21 har Igelfors-Regna bygderåd utsetts till Årets lokala utvecklingsgrupp i Östergötland av organisationen Hela Sverige ska leva. Totalt 16 grupper hade nominerats och fem gick vidare till final.

Vi fick priset bland annat för arbetet med att hitta vägar till utveckling utifrån de speciella förutsättningar pandemin fört med sig. Bland annat genom grillplatsen i Gäddviken och satsningarna på utemiljön nedanför skolan och förskolan, där vi tillsammans med föräldrar, barn, skolpersonal, lokala företag och andra försökt underlätta för skolan och förskolan att flytta ut sin verksamhet i det fria. Genom en grillplats/samlingsplats, uteklassrum, kunskapsslinga m.m.

Ett väldigt fint kvitto på hur allas engagemang och gemensamma krafter kan få bra saker att hända i en bygd som vår och skapa mervärden för alla som bor här. Heja oss!

Det blev en jättetrevlig kväll och en massa inspiration och kunskap från andra lokala grupper som jobbar hårt precis som vi. Nu väntar final i Stockholm i november, där Igelfors-Regna bygderåd har chans att bli Årets utvecklingsgrupp i Sverige!

Stort tack till Hela Sverige Ska Leva Östergötland!

https://helasverige.se/oestergoetlands-laen/kampanjer/aarets-lokala-utvecklingsgrupp/

Ingen har kommenterat nyheten.

Lämna kommentar

Din epostadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är markerade med (*).

Använd HTML-taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>