Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Välkommen till vildmarken

De djupa skogarna runt Igelfors och Regna utgjorde en gång gränstrakter mellan de uråldriga länderna Götaland och Svealand långt innan riket en gång enades. Vid ett område runt sjön Regnaren har det bott människor i minst 4000 år men de djupa skogarna runt omkring var ingenting man besökte utan beväpnat sällskap då både rövarband, vilda djur och skogens alla väsen i alla tider utgjort en fara för resenärer i området.

Idag, många hundra år senare, färdas människor naturligtvis säkrare. Samtidigt så är området ännu kanske en av landets närmaste vildmarker med en oerhörd mångfald i flora och fauna. Landskapet är varierat och innehåller både djup ogenomtränglig urskog och öppnare frodigt kultur- och jordbrukslandskap. Allt uppblandat med glittrande sjöar och mindre svarta skogstjärnar. Älg, Rådjur, Vildsvin, Kron- och Dovhjort är vanligt förekommande och Lodjur och Varg syns ofta.

Och vem vet? Kommer du tillräckligt långt in i skogen har du kanske turen (eller oturen) att träffa på något som verkligen överraskar.